Kanelsnegle med surdej
- pernilleenybo
- 13. feb.
- 2 min læsning
Jeg elsker virkelig at lave alt med min surdej. Jeg synes det smager så utrolig lækkert og så er det smart at man altid har den lige ved hånden.
Når man bruger surdej, så skal man igang i god tid. Det er for mig en af fordelene - fordi jeg fordeler arbejdet over flere dage, så det ikke føles helt så overvældende. Det har også hjulpet mig til at blive bedre til at tænke og planlægge fremad. Der har været en del fails imellem, fordi jeg i starten havde svært ved at vænne mig til at være igang minimum dagen før jeg ville servere noget - men nu fungerer det bare og smager altid super lækkert.
Jeg elsker kanelsnegle. Det gør de fleste vist. Og når de er lavet på surdej, så har dejen jo gennemgået en fermenteringsproces der gør at de er nemmere at fordøje og det gør dem helt klart sundere end almindelige kanelsnegle lavet på gær.
Jeg har igennem noget tid brugt en opskrift jeg har været rigtig glad for. Men lige for nylig prøvet af med at lave dejen på mælk og ikke vand og den bliver lidt mere som de kanelsnegle jeg plejede at bage før jeg fik gang i surdejen. Så den opskrift vil jeg dele her.

HUSK:
Du skal bruge aktiv surdej til opskriften her. Det betyder at du skal fodre din surdej 3-4 timer inden du går igang med sneglene her. Du kan se her hvordan jeg fodrer min surdej.
Opskrift:
130 g lunken mælk
50 g smør - smeltet
100 g surdej (aktiv)
50 g sukker
1 æg + 1 æggeblomme
410 g mel
1/2 tsk salt
Det hele røres på røremaskine i ca. 10 min. Derefter hæves dejen lunt (i et smurt fad) i 12 timer eller natten over (tildækket - jeg har brugt bivokspapir og et viskestykke hen over)
Herefter rulles dejen ud. Den skal ikke være helt flad, men heller ikke for tyk - ca. 25*20 cm.
Så smøres den med:
50 g meget blødt smør
100 g brun farin
1 spsk kanel
(blandes godt sammen)
Og rulles til en pølse.
Derefter skærer du ud i ca ti lige store stykker.
Sneglene placeres i et lille fad med bagepapir. Jeg har brugt et hvor de kan stå rimelig tæt men ikke røre hinanden, før de er efterhævet.
Nu efterhæver de i ca. 2 timer.
Pensl med et pisket æg eller blot æggehvide.
Bag i en forvarmet ovn på 180 grader i 20-30 min. Jeg synes de bages bedst med varmluft og over/under varme.
De er færdige når de er let gyldne.
Herefter skal der glasur på og så er de klar til servering.
Bager du også meget med surdej? Jeg vil elske at høre hvordan det går med sneglene her - så tag mig endelig på sociale medier og skriv kommentar her under :)